Tuesday, June 30, 2009

BZ

Me starting this week bz sokmo...coz SV ku dah pulang....ku tak boleh berpoya2 lagi...hehehehhehe.....anything updet lambat sikit kot...heheheheh...ok guys...need to work!!

Wednesday, June 24, 2009

BeSDaY NaiM

Last week kami celebrate besday naim yg ke 2 ?...hehhehehe..anyway naim kepenatan meniup lilin besday dia...tak caya???meh kita tgk video ni...hehehheh...

video

kami suka pekena naim...hehehheheheh

Monday, June 22, 2009

LaB aLoNe

Pagi ni sunyi je kat kluster...two of them went to ump..sorang dah naik pangkat..sorang dok lepak kat uum, sorang dah gi ipoh n melaka, sorang dok siapkan kerja kat rumah, sorang lagi cam biskut..kejap ada kejap takde.....sorang lagi nun kat kg wai...hmmm....i'm alone...huhuuhhuhuuhhu...

pagi ni antar keta gi service kat P2..tu pun dah terlebih2 waktu service...hahhaha...tapi cepat tul siapnyer..maybe keta time tu tak ramai lagi yg antar...sejam je dah siap....cuma mr sky je tak pi jemput lagi kat rumah rehatnyer...hahhahahha...seme kena service....

mencari mood untuk membuat paper......:)

Yey!!si biskut sudah datang...i'm not alone anymore...

oh yer...last week kat toilet kluster ada tetamu yg tak di undang....sib baik kecik jer...kalau besar mau seme melompat turun bawah...huhuhuhu..serammmm....

Pastu kitorg pi jumpa budak kecik nih....heheheh...mmg kena gomol ler......sian myiesha...

Sama2 kecik...hhahahhahaha...myiesha n cik saito... :)

Friday, June 19, 2009

LaST 10 DaYs...

Lama tak menulis...what happened last 10 days....hari rabu minggu lepas we decided to go for holiday in penang...actually tak plan pun nak gi memana...since hubby dapat cuti..n me also the sv is not around yet...so we grabbed the chance...gamble walk in to apartment sri sayang...nasib baik ler ada gak bilik...ingatkan dah takde chance dah since school holiday..so we departed from perlis dah petang dah...sampai sana pun dalam kul 5 gitu...check in tingkat 18, so we managed to get seaview very clear....hehehhehehe...budak2 ni dah tak tahan dah nak turun swimming pool...so lepas solat asar..terus terjun kolam...
the kiddos in the boats....tapi lepas tu masing2 dah berani...tak nak pakai pelampung langsung...main redah jer terjun...mommy le yg pancitnyer....huhuhuhuhu....so that night we all went to eat at padang kota...hmmm...pasemboq mmg thumb up but be careful waktu pilih bahan tuh...silap2 jadi cam kitorg..sampai 22 henget...terkejut badak gak ler hubby i...ye la selalu mkn pasemboq dalam 3 henget jerk....tapi chicken chop dia mmg salute...sedap beb....char koayteow mmg out ler...tak leh lawan tok wi nyer...:p

pasemboq 22 henget......lazattttttttttttttt.....
chicken chop yg lazaaattttttttttttttttttttttt....rega 9 henget....
pastu sempat gak beli jeruk2 kat padang kota tuh.....sedap banget....mlm tu kerana pengangan jeruk ada org semput...hahhahaha...tu la makan tak ingat donia....!!! :p

the next day pi bukit bendera...lambat giler naik kabel car pi ataih...jenuh tunggu...tapi oleh kerana nak gak kasi budak2 ni naik...layan jer lah...

posing depan tugu penang hill bersama baju fav n topi fav..BEN 10!! yey!!
terowong kat bukit bendera...pastu balik petang tu terjun lagi pool...sampai dah ketaq2 ler masing2 main air....mlm kuar lewat sikit...so dapat la gak tgk kemeriahan bandar bt feringhi yg mmg meriah...tapi siang takde pape...hahahahha...happening gak ler...

sok paginyer check out n melawat toy museum....mmg menarik coz bnyk toys......gembira la budak2 berdua tuh...
aqil n kungfu panda....
predator nak cium makcikkkkk!!!!arif lena tidoq....pastu kami pi makan ni....

tendon!!
sushi desuuuuuuuuuuuuuuuuu....hilang kempunan....aqil tak nyempat2...habis kat dia sorang jer..pastu tapau lagi satu bekas...dia gak yg mkn...ni hari ni dah sebut2 nak makan sushi....


so habis citer penang......

tapi hubby ku ke penang semula sebab ada kursus selama seminggu..so tinggal mommy bertiga je la...isnin malam tu terpaksa le bawa arif sekali ke kelas muzik aqil...hmm...mommy tak leh ajaq aqil langsung...:(

hari selasa petang lak..bw aqil n arif usha kolam renang kat kompleks sukan...hmmm...dah gedik2 kaki budak2 ni...sampai aqil nangis nak turun kolam....so we went back the next day wif lengkap berpakaian...kasi depa main la ayaq......pastu try tanya cikgu nan..nak masukkan aqil dalam kelas berenang..cikgu nan kasi green light...so hari rabu setat kelas berenang...so hari2 kami berenang di kompleks renang.. :) tapi mommy tak sapat berenang ler since arif ada...tak pepasal kang dia terjun kolam yg dalam tuh...huhuhuhuhu..penat nak kawal....papa!!hayaku kaette!!!

oopsss lupa...ada satu malam tu...lektrik takde kat rumah kitorg..apasal la jadi time hubby takde...lemah tul makcik...sib baik le jiran2 baik...diorg yg tolong carikan technian...rupa2nyer wayar kat kotak depan longgar...siap leh tarik lagi...sebab tu le lektrik tak cukup...yg tak best nyer air panas lak rosak..rasanya point dia yg terbakar....hmmm..tunggu hubby la balik betulkan..

mr.skyline lak dok dalam spital...tgh betulkan....bnyk lak rosaknyer...terbang lah duit2 kami nanti.....

tgh bz nak buat paper for dstc.....apa aku nak tulih yek...???hmmmm...

Monday, June 8, 2009

HaRuM MaNiS..


Ni last two weeks yg lepas nyer citer...kalau kat perlis ni yg glamernyer buah harum manis yg berbuah dari bulan 4 hingga 5...kalau tak silap aku ler...so sempena bulan harum manis ni jabatan pertanian sini akan membuka tempahan untuk belian harum manis dan makan pulut n harum manis di tempat diorg ni...so kalau nak beli bnyk..better la korang booking awal2...kalau tak susah nak dapat...pastu lepas birthday raja perlih..jualan ala2 borong gak ler...so better beli kat pertanian kerana buahnye dijamin elok dan amat manis serta murah berbanding beli di tepi jalan yg reganye 2 kali ganda dari pertanian dan rasanya kurang manis dan ada kalanye dapat buah yg tak elok...


Ni ler rupanyer org yg sedang menikmati pulut lemak n harum manis...makan di ladang itu itself..ngan ayaq mango...sedappp ooo...hanya setahun sekali musim buah ini.....


Sape suka makan anggur...sini ada gak jualan anggur perlih...yg dibungkus siap2 satu kilo...sape nak rasa silalah ke ladang anggur perlih yg terletak di sg batu pahat..jalan ke taman ular tuh...

KeNDuRi JaT


Semalam kitorg attend kenduri jat & emmy kat kerpan...gi konvoi 4 biji keta...macam2 happened...sampai berdecittt brek la...sampai ada yg nak jatuh longkang la....what a afternoonmare...hahahahha...apa punya bahasa la...sib baik la kitorg selamat gak sampai ke rumah pengantin yg telah dicat oren oleh pengantin sendiri...heheheh...dan ini lauknyer....kami makan dulu baru bergambar...lapar seh...
Pastu baru berposing ngan pengantin...boys n girls...
sorry gambar kecik..nak kena minta len ngan owner dia..ni cilok dari FB jerk..owner lak balik kampung...dekat kul 4 baru la kitorg bertolak balik ke perlih reramai...shidi je yg gi alor setar..sampai umah kira baru masuk asar la...

Pagi ni ada la dua tiga org dok sakit perut termasuk le aku...adakah kerana rendang daging itu..?sib baik la tak kronik sgt...cuma sikit2 jer memulasnyer...lepas ni kena pi cari ubat takut melarat lak....begitu la kenduri ...

Saturday, June 6, 2009

PaNaSSSSS.....

Panasnyer.......mmg panas kat luar tuh...baru je lepas amik baju yg kering dan sidai baju yg basah...hari ni mmg rekod..4 mesin basuh baju....hahhahahahah...mana tak nyer...tuala jer dah dekat 10 helai..baju2 lagi...plus semalam sepatutnyer basuh lagi satu round tapi tak jadi sebab air dalam tangki dah abis..so nak tunggu air naik amatlah lambat...terpaksa la tangguhkan se round...so at the end..kuar la berjalan ngan abang ku yg datang dari lumut sefamily n plus my mommy..bawa diorg gi wang kelian dan padang besaq...mmg shoppping abis la depa..aku pun pi shopping ngan mak aku...heheheh..saja cuci2 mata...ada la beli sikit2 utk anak buah n kiddos..tentunyer t-shirt ben 10 yg menjadi kegilaan aqil.arif, n wan...happy tul bedak2 tu dapat ben 10...siap aqil leh hafal seme watak yg boleh ditukar oleh ben 10...yg si arif lak....asyik dok sebut 'four arm' jer kalau nmpk ben 10..so ptg semlm lepas abis bershopping...my bro n family berlepas pulang ke sp..but otw depa singgah jitra dulu...so tgh mlm gak le depa sampai sp...
Actually ada lagi yg lebih panas sebenarnyer...aku panas la dgn sorang ni yg lebih tua dari aku la...dgr mak aku bercerita membuatkan ku terus panas...sebab yg menjadi mangsa keadaan adalah aunty aku gak...bnyk tul pergolakan akhir2 ni...gara2 sepupu aku yg kureng keajaran nyer itu nak berkahwin...ada ke patut...dia yg nak kawin..dia guna duit aunty aku ni...bnyk lak tuh...dah tau awak tu lelaki..dan dah gatal nak kawin sgt..(mmg patut pun dia kawin .umur dah 40 kalo tak silap aku la)..dah lama mebujang...kumpul la duit sendiri...ko pun kayo gak...tapi aku tak tau le..dah lama tak jumpa mamat ni..since dia pun dulu kureng sikit ngan org tua especially mommy dia...aku terus malas nak dgr citer pasal dia..yg pasti nyer aku geram pasal ada org tu paksa aunty i ni kuarkan duit dia yg dia simpan punya la lama....dah le sekrg ni akaun aunty aku lak sangkut pasal dah lama tak gi tunaikan check yg suppose di ambil tiap2 bulan...4 bln kot dia tak dapat pergi since yg pegang buku tu org len..sebelum ni org len pegang...org dulu tu ok...uwaaa...panas aku dgr citer ni..sebab yg kena tu makcik aku...dah le dia pun asyik sakit2..tak berapa kuat....macam kena buli lak...mak aku pun dah malas nak pi kenduri mamat ni...buat sakit hati je...aku pun malas jer rasanya....lagipun dia buat kat kl...biarlah sedara mara belah bapa dia yg pergi...
Hahahahah..membebel di tghari yg buta ni...jap lagi nak gi kenduri kesyukuran kat rumah jiran..nak bersiap.....

Thursday, June 4, 2009

MaKaN TaK JaDi...

Penah tak korang masuk kedai makan tiba2 tak jadi nak order?hehheheheh..Ni kejadian hari ni la...actually we are trying this new restaurant ...restoran apa tu tak yah la bgtau...mula2 masuk tu ingat nak duduk kat luar..kononnyer nak amik fresh air le....sebab restoran ni terbuka le jugak...pastu my friends ajak duduk dalam...nak jadi citer...i saw chinese inside there..pastu aku ni lak jenis memperhati segenap pelusuk...mencari sijil2 halal sekiranya tertampal...tak jumpa le plak..pastu terjadlah perbualan gini..

Me "Korang penah ke makan sini"
F1"Aku belasah je makan sini"
F2"oo ye ke.."
Me"Halal ke tak ni??lain macam je aku tgk"
F1"tak tau le...tak nah lak tanya"
F2"aah la...ada org cina lak tuh..baik kita tanya dulu"
kitorg pun panggil ler sorang pekerja kat situ...so tanya la dia..
W"ye kak"
Us"adik..nasi goreng ni ada tak"
W"ada kak..nak order ke"
Us"dik nak tanya...sini tukang masak dia melayu ke?"
W"erkk..melayu kak"(muka tak yakin)
Us"betul ke dik..tokey dia cina ke"(saja pressure dia sikit)
W"tokey dia cina..."
pastu perlahan2 dia bisik..."tukang masak dia cina kak.."(bagus tak nak bersubahat!!excellent)

ooo...ok..pastu dia pun berlalu pergi...kami pun apa lagi...bangun dengan perlahan2 terus kuar dari kedai tuh....hahahhahahaha...pekerja2 dia seme tgk kitorg...fyi the workers are all malay n wearing tudung kay...aku rasa pekerja dia pun paham kot naper kitorg kuar...jgn ler adik tu kena buang kerja sebab hilangkan customer dia...hehehhehe..takpe dik...kalau kena buang pun...at least adik dah tak bersubahat ngan org tuh...at last kitorg mkn kat kfc...puas hati...tengah makan tu la tetiba dapat call dari saito...dengan lajunyer bercerita...cakap keta dia kena langgar....mmg tgh marah giler....sian sai...entrynyer kat bawah ni yerk...

oh yer...semlm aku menghabiskan masa dgn membaca dan menonton ni...
sungguh ku tak boleh berhenti membaca "Andai itu takdir"...sedih beb.....nangis aku dibuatnyer...bahasa pun jenis selamba jerk...ada lagi satu buku dia iaitu "Kau dan Aku"..yg ni pun best giler....bacalah...

tak sabar nak tunggu twilight -the moon kuar....cepatlah bulan 9....ni kena cari ni buku dia....i'm very addicted!!!!

SiaN KeTa Sai...huhuhuhu

Kejadian ni baru jer berlaku sekejap je tadi...ni ownernyer tgh buat laporan kat polis trafik..sian kat sai...look what had happened to her car....


Tak pasti apa benda yg jatuh tuh???tempat letak air wiper ker...?but tottaly tak leh jalan coz tayar pun kena himpit...mesti langgar kuat giler ni....padahal cik saito parking kat tepi jalan jer...sib baik le ada org nampak sape yg langgar.Thank you to org R&D tuh.....sian dia...


Hope saito case will be ok...kena ketuk dulu baru leh jalan ni...mengikut kata pengantin baru Jat..tu sikit je tuh...just gi ketuk sikit...ok lah tuh...tapi ye la...ketuk2 pun mau beratus gak...cam keta an dulu...200 lebih gak ketuk kemek sikit jer kat pintu...ni la nasib student...kita tak buat kat org..org lak pi langgar kita....aduhai....nasib nasib...

Tuesday, June 2, 2009

aKSi 18 S?

Hahahaha..mesti ramai buka entry ni..betul tak...?hehehhe..saja je buat gimik...takde pape pun..tapi entry ni khas untuk mommy2 yg menyusu anaknye...ini pun di atas permintaan Pn. Arnie kita..last time dia suh i snap aksi arif menyusu...so kepada sesiapa yg di bawah umur atau yg belum berkahwin...sila abaikan entry ini yek...

so this is the pic.....aksi arif menonggeng2 menyusu...hahahhaha...dengan tak pakai suarnye..berdiaper sahaja...saja je amik gambar2 ni supaya besar nanti leh tunjuk kat dia..hahahahhaha...mommy dia mmg suka gitu..:p


pastu ni lak aksi selepas menyusu...muka puas ati yg teramat...lebar je senyum....hahahahhahaha....

Itu lah rutin si kecik ni hari2...asal duduk kat mommy jer..."Bu..nak nenen" ayat pertama dia...hahahhahaha...time ni jer la leh tgk muka comel ni cam gini...lepas ni dah besar dah takde la nak nenen....so lepas ni sape nak tayang gambar baby anda menyusu...????next????