Friday, February 27, 2009

eND oF WeeKDaYs..

Friday..hari yang ditunggu2 oleh seme orang aku rasa..terutamanya org yg bekerja..aku pun suka gak walaupun student...heheheh...time tu la tak yah nak pk sgt pasal works..walaupun student sepatutnya belajar walaupun di hari cuti...tapi aku susah la nak belajar kat rumah...terlalu bnyk dugaan yg datang...terutama dari si kecik berdua tu...*sigh*

Both of them kalau kat rumah je mesti nak gaduh..kat taska diorg duduk asing..baby in one side, and schooling bro and sista at the other side..because, the schooling brothers have to wake up around 3 to recite their Qiraati..tapi kekadang dengar gak Umi dok cakap..Aqil suka ngelat..dia buat2 tido bila org suh bgn..last2 tertido smpi petang...Ini budak mmg....bnyak sungguh akal dia..tu la..bubuh lagi nama AQIL...hehehehe...

Lagi satu, both of them tak leh tgk one of us(me n hubby) tiada di hadapan diorg..so tak leh le nak masuk bilik study...kalau nak masuk bilik pun tak leh tutup pintu..nnt diorg bising nak masuk...kalau masuk saja takpe..ni sibuk nak menulis gak atas kertas kerja kita...aduh...!!Mencabar iman tul...

So, setiap kali balik rumah..mmg both of us tak buat kerja kecuali baca2 sikit..or surfing internet...time ni pun sibuk je jari-jemari kecik tu menekan sana sini..kalau nak buat kerja pun..kena tidokan the kiddos first b4 buat kerja..kalau tak...tidak amanlah bekerja di rumah...heheheheh...

this weekend..looking fwd to see Upin & Ipin...kalau plan tak berubah la..n must find luggage for me since my luggage ada org patahkan kakinyer...hahahahah...ganas tul org tuh..:p kot yer marahkan pak supir kat airport tu,jgn le sampai beg ku menjadi mangsa... :p ...

Thursday, February 26, 2009

JaWa

Apasal cakap pasal Jawa ni...heheheh..
Actually my hubby org Jowo...tapi dia ni Jawa bukan Jawa sejati dah..sebab dia tak berapa pandai cakap Jawa..heheheh..aku tau ramai anak2 Jawa sekarang tak pandai dah cakap Jawa..tul kan..mengaku lah korang...:p (Mimi jgn tak ngaku aaaa!!) Rugi tau ..tak tau cakap Jawa..bhs ibunda ni..nnt leh pas kat anak2 korang...

Dulu masa mula kawan ngan hubby , tak tau pun dia org Jawa..lepas kahwin baru tau..hubby aku org Indon...hahahahhaha...aku kawin ngan org seberang rupanyer... :p tapi warganegara Mesia kay...Nenek hubby mmg dari seberang..n still ada sedara mara lagi kat sana(Jawa kalau tak silap aku..).. Mula2 duduk bersembang2 kat anjung ngan abah, mak,atok, tercengang-cengang gak aku dengar diorg bersembang...Yang hubby aku bantai gelak tgk muka aku...pastu dia cakap

"Diorg tgh cakap Jerman tu"
"Cakap Jerman??Apasal takde bunyi Doitsu pun?"

Blank aku waktu tuh...sib baik ler enjin HP aku ni power..baru aku perasan...depa ni cakap Jawa...hahahahhahahaha..Pastu tanya hubby..apasal tak cakap Jawa..Rupa2nya dia mmg tak reti nak cakap...tapi paham ler apa yg diorg sembang..aku pun lama2 paham gak ler vocab2 jawa ni...yang selalu aku dengar:

  • mentom =makan
  • turur = tido
  • ngences = air meleleh tak berenti(ni waktu aqil bb dulu)
  • papat = empat
  • ngempeng = melekat jer bila nenen
  • tuman = manja
Ntah banyak lagi...tapi tak ingat dah...ada yg nak tolong sambung berikan pelajaran bahasa Jawa...??hehehehehe...

Okaylah..need to stop right here..nak gi amik Aqil n Arif di nursery...

p/s: Aqil's fav menu for breakfast is otak2 gulung segera...hmmm anak jawa tul la sorang ni...

PuCaT

Dah banyak kali Sue tegur..Sue ni cikgu Aqil kat Pra SKBE...Asal datang pagi je antar Aqil, dia mesti tanya
"Awat nampak letih jer.Tak bermaya.Tak sihat ke?"

Then, aku mesti jawab
"Tak tau le..obvious sgt ke?"

Hmm...naper muka nampak pucat..Adakah kerana:
  1. Selalu kena bangun malam,Arif nangis nak susu @ air teh(kecik2 nak minum air teh tgh malam..anak jawa tul la budak sorang ni)
  2. Tension buat kerja?
  3. Tak cukup makan ke..?Rasanyer makan tak berenti gak,cuma balik malam je aku jarang dinner...kekadang lapar belasah je makan biskut...sungguh tak sihat..tapi aku chanto(mesti) buatkan makanan anak2 n hubby kay..
  4. Aku mmg kurang darah...?Sbb masa ngandung dulu pun mmg tak cukup darah merah...hehehehhe..
So..apakah kemungkinannnyer?musykil...musykil...

Next week, I'm going to Hatyaai..ada seminar kay...bukan gi sesuka ati jer..lagipun kitorg gi 2 biji bas..malasnyer nak buat powerpoint...*sigh*

yang pakai tudung merah tu le cikgu aqil...ni gambar masa last year party..besday budak2 ni..combine ramai2...tgk memasing pegang pinggan...hehehe

Wednesday, February 25, 2009

HaNaDaN FiNaL



Mitakatta....nak dl lambat gak ni...Tak tau pun ada Movie..sib baik Kak Hani buat tag...heheheheh...Ku rindukan Mao chan n F4...terutamanyer Matsumoto Jun...n Oguri Shun yg cool...:p
sumber dari internet...

iTTaiii!!!

Sakit abis sendi2 dan urat sarafku yg wiring nyer kureng betul...heheheh...Actually sakit2 ni kerana sudah lama tak bersenam..tetiba setat belajar berenang...sakit segala otot2 ku ini walaupun bnyk lemak2 tepu..tapi kesakitan otot tetap terasa kay...heheheheheh...But I'm having fun belajar berenang bersama rakan2 kluster ku...heheheh...tapi tak aci tul la..ada org tu dah terror berenang...hmmm..siapakah org itu...heheheheh...leh masuk olimpik dah minah tuh... :p

Hari first belajar,kitorg kena 'blow' means..belajar menghembus nafas melalui hidung n mulut masa dalam air...masa turunkan muka dalam air tu tahan le nafas...jgn lak sedut air lak..tak pepasal lemas..pastu waktu nak naikkan muka,kita kena blow perlahan2...pastu belajar gliding..meluncur dipermukaan air dgn tangan tertutup ke hadapan dan kaki tertutup...mula2 cuak le gak..boleh ke terapung..tapi kami dgn jayanyer menerapungkan diri ala2 superman...heheheheh...pastu kitorg sekrg tgh belajar berenang kuak dada...penat la gak..sbb tak tahan nafas pendek...hehehhehe...maklumlah dah tua2 ni...hahahahaha...

But my other half also tgh sakit...sakit leher sampai susah nak pusing kepala...sian dia..nak drive pun susah..cam citer apa yek tak ingat dah..yg arwah Yusni Jaafar pakai supporter kat leher dia tuh...So, dia MC ari ni...sian lak tgk..nak tido mlm pun susah..tak sesuai bantal le...tak boleh nak pusing kepala macam biasa la...hmmm...hope he'll getting better...makan ubat na!!!

Kenapa le sangat penyakit M datang melanda...kena buat programming ni..tapi takdak mood...adeh...camner nak siap kerja ni...???


Collection Kak Zee di meja nyer...hehehe..ada lagi 3 biji ketinggalan...FYI,whenever Arif n Aqil come to my cluster, they will play with this cars...:p..siap sampai buat rumah keta lagi bawah meja mommy dia...hahahahah...lantak le korang nak buat pe pun..janji tak rosak keta Kak Zee...heheheh...ye Kak Zee....:p ..bila nak open untuk Aja ni..??

p/s: Mencari mood dgn berblogging dulu...boleh tak?heheheh

Tuesday, February 24, 2009

aNoTHeR TaG

Tag by Ayin...

The challenge is :

- GO to your photos folder in your computer

-GO to the 6th Folder of your photos

-GO to the 6th photos in that folder

-Put the picture on your blog & description of it.

-Invite 6 friends to join the challenge

-Link them in your blog & let them know they have been challenged.

*Here goes...
heheheh..beday girl..An...ni last year nyer gambar ni...an dok pegang kek besday dia...:p

Now, I'm tagging:
1. Mimi
2. CT
3. Aru(lepas sihat buat na)
4. Kak Hani(bnyk gamabr cantik ni..:p)
5. Kak Noni
6. Kak Amie

Selamat menjalankan homework...Lega dah abih buat HW tag..tapi kat FB ada lagi kena buat....ururururururu.....

To Aru...really hope that you're ok...

TaG aGaiN..

Ini tag yg kedua kena buat...the same tag actually..ari tu kena tag kat facebook...btw I really hope that Aru will ok...This tag from Aru actually..

The rules:

It's harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours and tag twenty people. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question. Have fun! Don't forget to post it!

1. What is your name: Hajar
2. Four letter word: Hope
3. A boy's name: Hafiz
4. A girl's name: Hafiza(Pitto..heheheh)
5. An occupation: Housewife after working hour :p
6. A color: Hazel(kan beh mata warna ni)
7. Something you'll wear: Hakama(pakaian org jepun bila nak grad :))
8. A food: Hainan Chicken Rice
9. Something found in the bathroom: Harpic (aku rajin cuci toilet..:p)
10. A place: Hamamatsu
11. A reason for being late: Having traffic jam...(tipu je ni,mana der traffic jem kat P**LiS ni)
12. Something you'd shout: Hey you!!
13. A movie title: High School Musical
14. Something you drink: H2O
15. A musical group: Hoobastank
16. An animal: Harimau
17. A street: Haji Taib(femes ni kat kl..)
18. A type of car: Harrier
19. The title of a song: Happy(Copia di Alexia)

And now, I'm tagging :

1.Kak Noni
2. Kak Hani
3. Kak Amie
4. Ct Zuraimah
5. Ayin
6. Ida
7. Fazira
8. Che Nor
9. Syud
10. Mai

Cukup lah yek...:p nnt korang buat yek...

Thursday, February 19, 2009

LoVe SToRY

I love this song....

Taylor Swift Lyrics
Love Story Lyrics

HaNGiN...

Pepagi lagi aku dah terasa panas....air-cond kat dalam lab ni pun dah tak terasa dah...Panas!Panas!Panas!....Sabar je la....Ni kes ngan SV aku ler..pasal apa tu tak yah le aku citer...buat lagi panas je hati ni...

So untuk menceriakan hatiku...berjalan2 le ke rumah org len...heheheh..so citer pagi ni yg buat aku tergelak...kat sini Cumil banget si Humaira ni nyer aksi...heheheh...sebab sambil dok baca tu teringat kat anak sendiri -> Arif..Dia pun lebih kurang je ngan Humaira..Instead aku rasa...all baby will go to this path whenever they are BF..FREESTYLE...Tapi sejak dia dah nak dekat 2 thn ni...lagi hebat dia nyer hikmat BF..yg aku tak tahan tu siap cubit2 lagi..sakit la...time dia geram dia gigit..lagi la mommy ngamuk...tapi dah pandai cakap 'tutup' dah kalau dah tak moh...hehehhe...good boy..mommy tgh dok pk "should we stop BF whenever the baby becomes 2 years old?Should I?" Any opinions?

Actuallu pagi tadi ada hari sukan kat sekolah Aqil..Mommy gi awal lepas antar Arif to nursery...Aqil main 'Aiskrim Gergasi'..heheheh...ni gambarnyer...


besar kan aiskrim dia...heheheheh..his group managed to get no.3..ok ler tuh..actually Aqil had to run twice since his group have not enough members..hari penyampaian hadiah is on Monday...must arrive early on Monday..heheheheh..maklumlah juara lewat dtg sekolah... *wink*


video

p/s: abaikan tanganku sebelah lagi tu...maklumlah tamak..video pun nak amik,gambar pun nak amik...heheheh

Tuesday, February 17, 2009

KeNaNGaN..

Terasa gatal lak jari jemari ni nak menaip kat keyboard ni...apa tah giler nye hari ni...gila blogging jer...hehehehehhe...

Terpanggil nak bercerita kenangan kat Jepun dulu...hmmm..bnyk gak ler kalau diikutkan..maklumlah..JPA suh balik tak reti2 nak balik lagi...huehehehehe...pastu hubby lak smbg master kat sana..so bertambah2 la usia kat jepun...

Apa yang menarik ttg Jepun..?

Dari pandangan org yg tak lama sgt kat jepun ni..hmmm...dari segi security tu..I believe safe cuma kalau dok bandar2 besar ni kureng sikit la kot..Cuma org jepun ni ada yg perangai tak betul..ngendap org..ni kawan aku la penah kena..dah le masa musim panas...time tu kalau dok dlm rumah tu kalau bleh nak paling pendek abih la...so mmg seksa le nengok..tapi sendiri tgk le...tapi kat luar tu lagi ramai yg putih gebu dok tayang body..hahahahha...tetambah kalau pi umi(pantai) memacam fesyen b*kini bleh tgk..ni best le utk boys...depa suka le cuci mata...hahahhahhaha...



Tapi musim sejuk mmg cover abis la...:p siap mafla ngan snow cap lagi...tapi aku tabik la kat minah2 ni(CN n L)..boleh diorg tahan sejuk dgn tak pasang dunbo(heater) masa duk dlm bilik...alasannyer..dunbo ni busuk..since kebanyakn kitorg guna dunbo yg berasaskan minyak tanah..so mmg akan mengeluarkan bau2 gas tu le...aku kat dalam rumah tu kalau boleh nak dok je depan dunbo ni...tak nak bergerak le..heheh..sebab tu le badan cepat naik masa musim sejuk...mommy aku pun penah tak kenal anak sendiri masa antar gambar aku ke mesia..heheheh...dasat tak...?



Scenery kat sana mmg best...kalau musim sejuk tu..mmg beh le men salji..kitorg suka pi ramai2..tgk org mancing kat tasik beku...main slider tuh..nak main ski tak reti le katakan...hahahah...actually tak berani since I've injured before...:p So,daddy le yg selalu bawakan Aqil naik slider tu...pastu lawan baling snowball,buat snowman...best!!!The best thing to do is onsen(hotspring)..But to those yg tak penah masuk onsen kat jepun..jgn terkejut la...dah jadi tradisi org2 mereka utk n*ked bila masuk onsen ni..tapi asing2 la..women len,men len..seperated room kay...but b4 depa ni masuk kolam..they will clean their body first..shower first le...kasi bersih2 dulu baru masuk berendam sekali..time berendam ni la nak jumpa kawan baru...:p



Musim bunga lak...kitorg suka gi Gunma Flower Park..mmg menarik ngan tulip2 yg penuh pastu nnt lepak kat kincir angin sambil menikmati aiskrim susu+mocha...pastu posing2 kat situ..baring2 ala hindustan...dan mesti beli bola kat situ...utk aqil ler...hehehe..tapi bola tu dah pecah..ada yg terbakar kena heater...ada yg pecah kena benda tajam la...mmg tak lama ler...masa musim bunga ni la..org2 jepun suka picnic bawah pokok sakura...tangkap gambar bunga...n at this time le sotsugyoushiki(konvo)and nyugakushiki(masuk sek) will happen...So, time ni..yg dah senior will go back for good n here come the new students to Gundai...:)



Musim luruh...time utk picnic lagi..bergaya dan posing di bawah dedaun kuning dan merah...mmg cantik...kalau kat nikko tu..one of the most popular place for autumn..mmg jalan jem..naik ke turun ke..sama2 jem..tapi verdict la..gambar mmg cantik...



Actually bnyk lagi nak citer pasal jepun ni..tapi tak larat dah nak menaip...mata pun dah ngantukk...I like to paste pic for your eyeview...tapi dah malas nak godek gambar2 lama...so tgk le kat fp i yek...



setelah mengodek fp ku...heheheheheh :p

KiDs...

Lilypie Kids birthday Ticker

Lilypie 2nd Birthday Ticker

Looking at the tag...I finally realize...they grown up so fast... :)

Aqil...the eldest...

Pra-sekolah for the second time...banyak cakap sampai mommy n daddy tak larat nak jawab...suka nangis kalau kena marah(ni ikut mommy kot,pantang kena jerkah..heheheh..mesti sob sob..) dah kurang sikit merajuknya..pandai jaga adik Arif..but sometimes buli adik gak...gaduh siap tumbuk2 ooo..ni le anak lelaki..mmg tough sungguh..tapi bab buat homework kureng rajin la jugak..jenuh nak paksa..sampai mommy kekadang naik hangin gak la..



hasil kerja Aqil..mommy jadi heran lak apasal la si Aqil ni asyik lukis gambar roket je...bila tanya dia..dia kata ni nak gi angkasawan(angkasa lepas le bang..)ni gara2 lepas jumpa BF Pengacara M3...bagus...ada cita2... *thumb up*

Arif..yg kecik

Walaupun dia kecik tapi dia tinggi..Dah pandai bersilat ngan abang dia..siap bleh jadi ultraman lagi..hehehe..dah mula cakap bnyk n tiru apa yg abang dia buat or cakap..dia just amik ayat yg hujung2 jer..sungguh comel bila dia bercakap..Nak mandi pun nak mandi sendiri..actually nak men air je sebenarnya..tau dah...Suka buat senyum simpul cam malu2...hahahah...kawaiii...pastu dia dah pandai pegang pensil utk menulih..tapi dia tulih conteng2 la...hehehheheh...



atas meja naim...hehehehheh..bukan sekadar menulih atas meja..siap meniarap lagi kat atas meja Cik Naim...heheheheh :p

So..ni la di antara perkembangan budak2 ni... :)Apasal mommy banyak blogging hari ni..sebabnyer..nak release tension...dah bnyk hari dok tensen buat paper... :p

HaNDBooK FoR eVeRYeaR...

Got this from kak Ha...TQ for the info kak Ha.. :)

Health:
1. Drink plenty of water.
2. Eat breakfast like a king, lunch like a prince and dinner like a beggar.
3. Eat more foods that grow on trees and plants and eat less food that is manufactured in plants.
4. Live with the 3 E's -- Energy, Enthusiasm, and Empathy.
5. Make time to practice meditation, yoga, and prayer.
6. Play more games.
7. Read more books than you did in 2008.
8. Sit in silence for at least 10 minutes each day.
9. Sleep for 7 hours.
10. Take a 10-30 minutes walk every day. And while you walk, smile.

Personality:
11. Don't compare your life to others'. You have no idea what their journey is all about.
12. Don't have negative thoughts or things you cannot control. Instead invest your energy in the positive present moment.
13. Don't over do. Keep your limits.
14. Don't take yourself so seriously. No one else does.
15. Don't waste your precious energy on gossip.
16. Dream more while you are awake.
17. Envy is a waste of time. You already have all you need.
18. Forget issues of the past. Don't remind your partner with his/her mistakes of the past. That will ruin your present happiness.
19. Life is too short to waste time hating anyone. Don't hate others.
20. Make peace with your past so it won't spoil the present.
21. No one is in charge of your happiness except you.
22. Realize that life is a school and you are here to learn. Problems are simply part of the curriculum that appear and fade away like algebra class but the lessons you learn will last a lifetime.
23. Smile and laugh more.
24. You don't have to win every argument. Agree to disagree.

Society:
25. Call your family often.
26. Each day give something good to others.
27. Forgive everyone for everything.
28. Spend time with people over the age of 70 & under the age of 6.
29. Try to make at least three people smile each day.
30. What other people think of you is none of your business.
31. Your job won't take care of you when you are sick. Your friends will. Stay in touch.

Life:
32. Do the right thing!
33. Get rid of anything that isn't useful, beautiful or joyful.
34. GOD heals everything.
35. However good or bad a situation is, it will change.
36. No matter how you feel, get up, dress up and show up.
37. The best is yet to come.
38. When you awake alive in the morning, thank GOD for it.
39. Your Inner most is always happy. So, be happy.

Last but not the least:
40. Please Forward this to everyone you care about

ANoTHeR CeLeBRaTioN

This year I think my birthday celebration is very long...drag until 3 events in 2 weeks...first event was on my birthday itself,on 10th...got flowers from kak zee,,and here the pic..



me holding the flowers in the car...so fresh smell in the morning....but then i went to AS to repair my pc...so no celebration..only piccas on that day...



posing2 b4 balik rumah...heheheh..inside of their smile...they're planning something...



i smell something very fishy....tgk le muka memasing...muka tak pueh ati...hahahah...berjaya gak larikan diri di hari pertama...heheheh..and that night...celebration wif my hubby n kiddos...



then, i have kenduri at munirah's house...us at munirah's house...actually birthday i sama ngan daddy dia....heheheh...jgn jeles...:p



since bulan mlm tu pun terang..kitorg posing lagi b4 balik rumah...actually memasing giler posing...hahahahah...



but kegembiraan ku tak lama....esok nyer...seperti yg terjadi di entry ni...ahahhahaha...and pic of the day...



can you see the sisa2 telur on that seat....??they are so crazy like me too....hahahhaha..sib baik le makcik dah kebal ngan serangan2 ni...dah master dah...muahahhaha...habis baju kena telur 2 biji ngan basah kena air dari belon2 diorg...mmg berbau telur le baju den...siap kena basuh 2 kali baru hilang bau...dan yg best nyer...kak zee pun kena tempias telur gak...hahahah...buat camner..menggunakan kak zee as my perisai...hahahahah....sorry yek kak zee...sampai kena beli baju baru le katakan....kak zee selepas kena ambush ngan den..



nampak tak baju dia basah...tgk le muka budak2 yg keriangan bermain air...hahahahah....but it was so fun...:)bermain2 air di tepi kompleks renang kat perlih nih...heheheh..bila nak setat kelas berenang ni...?saja je nak bermain air...hehee...

pastu yesterday,after a week...we celebrated it properly with full manner as a girl......hahahahaha...



us wif the cakes and kfces....and they wrote this...



THANK YOU GUYS!!!I LOVE YOU ALL!!MUACHHH!!!!FRIENDS ARE PRICELESS!!!!

p/s: I think this entry yg paling bnyk gambar...hehehehhe....

Monday, February 16, 2009

LeTiH..

Setiap hari Isnin je letih,asal Monday je blur..penattttt....nyer...nak kena buat paper lagi...adeh...kekadang rasa kerja lagi beh...tapi tgk kerja gak le..kalau jadi lec gak mmg penat gak..tak habis2 kerja..kerja kat nihon dulu beh..balik kerja tak yah pk kerja dah...balik men ngan Aqil jer..heheheheh...

Cepat la habis study...hayaku owaritai na...demo dekiru ka na....inoru shika nai...ganbare!!

Last Friday we had party again with Norbert...tapi kali ni pakcik ni lak yg belanja kami seramai 20 org...kat pizza hut...4 large pizza n 4 medium pizza..clear!!hahahah..makan sungguh budak2 ni..gambar...hmmm..ada kat AN..tak amik lagi..nnt dah amik kite upload yek...:)

ok..need to do my work...ari ni kena submit paper for PSU...

TAKZIAH buat Datuk Siti dan keluarga..AL-Fatihah...yang hidup pasti akan mati juga...

Thursday, February 12, 2009

THe WaR HaS BeGuN..(aYaT SaiTo..)

Memang kitorg berperang...nak tau perang apa...just watch this video...

video

and another video...sambungan ler..

video

conclusion...dua biji telur dan lebih kureng 20 belon berisi air diorg ambush aku...hahahahahahah..pastu diorg dapat telur sebiji dari aku setelah menepung tawar mereka2 ini...hahahahahaha...WORLD PEACE GUYS!!!heheheh



Naim dilulur dgn tepung n milo Aqil...mueheheheh....

SoBeTSuKai NoRBeRT...FaReWeLL PaRTY..

Hari ni begitu kalut sekali..actually we're planning to do the party at 3 pm,but suddenly due to org besar ada meeting we have to change our time to make it ealier since Saito n Husna have to meet their SV at 3pm. First, we decided to do at Gua Kelam,but since it is too far from kangar, we switched it to Bukit Ayer jer..So, us(Me, An, Naim, Husna, Saito, Reza, Norbert, Zainab, Zakeria, Munirah & Arul, Kak Noni) have our party there...Kak Noni le tukang masaknyer..kitorg ni tukang makan jer...heheheh..sedappp!!tapi Kak Noni kata tak berapa sedap kalau ikut average dia..so lepas ni kena buat lagi la Kak Noni!!Here the pic we've taken there..



masing2 tgh kelaparan...heheheh



bergambar reramai b4 balik...



so cuteee.....ada pape ker....?ehem...ehem...jawab sikit An..:p

Lepas tu kiotrg bawa Norbert gi Tmn Ular Perlis..since dia nak amik gambar ular2..heheheh..But Naim n An wish to go to Grape Farm..tapi kena le dahulukan org yg nak balik Jerman dah kan...so we went there...



posing sikit ngan mamat ni..



ni ler norbert...adik dari germany...:)

Tuesday, February 10, 2009

ToDaY...SanJyu??



-----------------------------------------------------------------------------------
Today, my status in YM is mata toshi wo totta na...sanjyusai te...wakai?kawaii?? umur meningkat..30 tu...muda? comel??

Apa diorg kata..heheheh..

jepp: theres a saying, ' women who feel naked without their lipstick are well over 30'. agreed? hehe. anyway, happy bday my dear granny..ops silap, kak ajar. u keep well

-> ada ke patut dia ckp cek cam granny...hmmppp..sib baik dok jauh yek jepp..:p

Ezam: omedetoooo
Ezam: sanjyu

-> thank you dakedo..sanjyu ni natta te kanashi na.. :p

regor: OIT
regor: HEPI BIRTHDAY
regor: dah 30 eh
regor: ahhaha takpe aa dah kawin
regor: aku masuk 30 dah pakcik >.<;
regor: (ima mo ojisan dakedo naa)

-> mmg ojisan pun...heheheh..kawin le cepat yek

g_raa83: happy birthday..dah 30 deshitake
g_raa83: sanjyusai wa mada mada wakai yo..sanjyusai wa bangou dake desu

-> sanseii!!bangou dake desu... :p

nash : along.. hepi birthday!!!

-> tq dear!!congrats nk smbg phd dah :)

Munirah : kak hajar...
Munirah : eppy birthdayyy
Munirah : semoga panjang umur..murah rezeki...

-> tq munirah..mlm ni kita jumpa yek .. :)

n_nemo03 : hepi birthday ut ko makcik

-> tima kasih makcik..:p

safizan shaari : OTANJOUBI OMEDETOU...hehehe..dah masuk 30 ..
safizan shaari : Semoga dimurahkan rezeki n dipanjangkan umur

-> tq sa...walaupun di jejawi(sebelah pejabat hubby ku)ko ttp ingat...heheheh..

fazira: slmt ulangtahun mbak
fazira: ada kena baling tepung gak ka

-> sib baik takde...hehehe..tq ;)

akmal harith: maa wakai cha mada wakai dayonee
akmal harith: kawai okodomo sang ireba sorede iito omoimasu
akmal harith: besday ke arini
akmal harith: omedetou gozaimasu
akmal harith: nagaiki dearimasu you

-> tq akmal... ;)



-> dah upload yek an..ehheheh

-----------------------------------------------------------------------------------
and in my phone - my sms-es..

Fara : Hepy besday along yg ke sweet 30.Dh tua kita..bahagia selalu :-*
-> (aah dah tua..sob ..sob..)

Rozamimi : Happy birthday! Semoga panjang umur murah rezeki
-> (aminnnnn...)

Kak chik : Askm Happy bday tie,semoga pnjg umur,murah rezeki srta dikuatkan iman n kekal bahagia ke akhir hayat
-> (aminnnnn...)

Abang : Happy Birthday yg ke 30..dah masuk group tua2 dah
-> (suka la tu kiter dah tua :p)

Ancik : Selamat Harijadi maksu..
-> tq ..:)

Makcik : Happy Birthday! :-) dok buat apa?
-> (time ni aku tgh drive nak balik kluster,lepas antar aqil..hehehe)

Naza : Epi bday kak jar!
-> (tq dearr...)

Che Nor :Kak Aja, happy 30th birthday!God bless all year long!
-> (tq dearr...aminnn)

----------------------------------------------------------------------------------

n this morning at kluster...kisses n hugs from my beloved friends... Kak zee, An, Naim, Saito, Husna, Kak Noni...Love u all!!dapat flower from kak zeee.....love it!!tq kak zeee!!!muaachhhh!!



tghari lunch wif my hubby n we went to AS after that..gi HP betulkan my PC yg tak kuar display...lama tul aku perap...hehehehe..

tonight...ada kenduri aqiqah kat rumah munirah..insya allah kami seme pi...but b4 that will celebrate my birthday wif kiddos and hubby at home :)

TO ALL MY FRIENDS..TQ FOR THE WISHES..I REALLY APPRECIATE IT!!I LOVE YOU ALL

Monday, February 9, 2009

Aqil's Concert



Last night, we went to Kapitol for Aqil's first concert in Malaysia :)..Aqil was so excited plus Arif yg tak nak tinggal kat rumah..Actually tak nak bawa Arif to the concert..but he was the who get in the car first without wearing shirt..boleh tak?hmmm...dah le mommy dia kalut ngan sembayang maghrib n bersiap..pastu terpaksa lak buat susu utk Arif..n capai je t-shirt dia..Last2 pakaikan dia baju when we arrived at kapitol.Tu pun kena ugut dia...hahahahahah...kalau tak nak pakai baju...nak tinggal dia dlm keta..sib baik le dia faham...heheheh..

the event was ok..but the sound system ok..tapi tah..cam tak berapa proper sgt the management...Aqil pun lambat nyanyi but he was standing at the back..tak nampak muka dia sgt..Arif lak sibuk tawaf satu kapitol tu..and he wants to follow his brother naik stage...jenuh mommy dia berkejar.. :p

So, results-> no good pic since sebelah tgn pegang arif n sebelah lagi kamera..
-> not so enjoy since Arif tak nak dok diam..
-> Arif kena marah ngan mommy sebab tumpahkan air dalam keta mommy...

Dan Sebenarnya -Yuna

oh bulan
jangan layan diriku lagi
pabila,
air mata membasahi pipi
dan lagu2 di radio seolah2 memerli aku
pabila,
kau bersama yg lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

ku enggan
berpura pura ku bahagia
ku enggan
melihat kau bersama si dia
oh ku akui cemburu
telah menular dalam diri
pabila
kau bersama yang lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

pabila kau merenung matanya
ku rebah,
jatuh ke bumi
di saat kau benar-benar mahu pergi
seperti ku bernafas dalam air
adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu kau juga merindui aku
oh

---------------------------------------------------------

aku tgh suka banget lagu ini...kalau nak download kat sini yerk..

Friday, February 6, 2009

FRiDaY's SToRY

Hmmm..actually I don't like politic, but suddenlly I was interested in what happen in Perak...So,this morning when we have english class, we've discussed about this..It was interesting!! hmmm...no wonder my dad didn't want to be a wakil rakyat..it's all about money...
Korang rasa kenapa A*UN B*ta tukar parti balik?Kenapa S*ltan bertitah tukar MB?Kenapa 4 orang A*DUN tu kuar P*R and D*P jadi calon bebas?Sapa lagi ada kuasa, S*ltan or Ke*ajaan?pk..jgn tak pk...kitorg tadi pun cam confuse gak bila talk about this..tapi kitorg just luahkan pendapat kami je la..nothing more..heheheh..PEACE!!

Lega dah settle baju for Aqil's concert..white shirt& black slack or white slack& red shirt...either one..so i choose the first one since he can wear it to school...tak membazir..:)

This weekend very bz,pagi besok(Sabtu) ada senamrobik bersama Tuanku Canselor..we were invited...heheheh..tapi tak tau le nak pi ke tak...awal bebenar...6.45 am..matahari pun malu nak kuar lagi.then after senamrobik, we will go to MATSUMORI&ZEHAN's wedding at Tokai..Insya Allah..After that we will go back to SP,betulkan my laptop..maybe I must left my laptop there.I did survey for my 'injured' laptop and all the shop said it will take 3 weeks to 'cure' my laptop...hahahah...cam ayat perubatan lak...poyooo jer...heheheheh..

I just realized this morning,FAFAU is aquarianzzzzz!!we are in the same zodiac..no wonder I like her to much!!!otak sama mereng...heheheheheh...to FAFAU-> HAPPY BIRTHDAY, DEAR!!GOOD LUCK IN FINDING A HUBBY!!eventhough fafau takkan baca blog ni...hehehe...tapi buat peminat FAFAU yg sama besday ngan dia...happy birthday too...I'm counting the day to be ambush by my beloved and mereng friends....Depa ni suka pekena org masa besday...:p I know guys..there something will be happened on that day!! Kenapa la tiap2 kali besday aku asyik kena menepung tawar jerk...?heheheh..sebab aku pun suka menepung tawar diorg...hahahahahhhahaah....sape yg penah jadi mangsa dulu...minta maaf la yek...aku pun tak tau apasal tanduk ni asyik memanjang je kalau besday korang...hahahahahah...

Yang aku ingat laaaa...rentetan ni bermula dari UM kot..masa aku kat AAJ..time tu kak Anis(Johanis Irni) kena teruk, pastu kat Gundai mmg ramai la kena..tapi yg first kitorg setat masa besday JEM la..hahahha..pastu berlarutan la..ngan JEPE, TUNGKIT, TUNTUNG, NAZA, NAZ, DIN, MY HUBBY, ME, dan sewaktu dengannyer...GAMBAR?hahahah bnyk...malas nak tempek kat sini...korang tgk kat sini yek

Bila nak siap paper ni..???Selasa ni SV nak tgk...!!yabaiiii...

Thursday, February 5, 2009

PeLiK


Sebenarnya quite risau le gak bila org berperangai tetiba pelik ni...Ni pasal anak teruna aku yg sulung ni la..Tetiba je minggu ni asyik nak berkepit ngan ibunyer..Nak tido atas peha ibu yg gebu ni la..mentang2 le absorber bagus..heheheh..pastu tido malam pun nak peluk ibu...siap peluk kuat2 lak tuh...ni ngan ibu dia..

Ngan tok dia lak...tiap2 hari sekolah nak balik dok ngan tok lepas sekolah,pastu very obedient, dgr cakap tok seme..tapi ngan aku mmg le dia membantah sokmo..hahahah...tok bagi ubat apa tah kat dia..hahahah...pastu dia nak berkepit je ngan tok..tak bagi tok balik SP la..kalau tok balik dia nak balik sama..nak ikut tok, nak sekolah ngan abg. Wan(sepupu dia @ anak abg aku)..tu yg ari tu dia bleh lak ikut tok dia duduk umah tokcik kat changlun...kira dia dah bleh la tido without us.

Pastu yesterday, I realized that my mouth asyik bergetar jer...tak nah lak jadi cam gini...Dulu, selalunyer mata yg bergetar..tu aku tau le...nak nangis org kata..tah le..tak tau sgt..anyone knows?

Mommy is happy coz got the birthday present. Demo..jibun de katta mono desu...sedey tak...takde org nak belikan...hahahahahha...takpe kepuasan diri sendiri...:p

Wednesday, February 4, 2009

SeMaNGaT YaNG HiLaNG...



Pepagi lagi dah terasa letih semacam...restless!!Adakah ini disebabkan PMS ku or mmg tak cukup rehat...Kalau dipusing balik time..hhhmmmm..Last week Arif demam, mmg tak cukup rehat,pastu asyik kuar tgh2 panas uruskan bnyk kerja.Dah le kat Perlih ni paneh,kemarau..Mmg terasa sakit kepala kalau kuar.This week takde la kuar sgt,tapi bz ngan PSU nyer seminar.Betulkan slide la, betulkan abstract la(sampai bnyk kali antar n betulkan since my SV tak pueh ati..ni paneh kat dalam lak..!!), nak buat paper la..arghhhhh!!!Bnyknyer kerja...My mom lak ada kat sini.Sian lak tak sempat nak entertains dia.Sib baik le Ahad lepas dah sempat bawa pi Big Field.

This weekend bz amet..Kenduri An kat Kangkong,kenduri Dr.B kat Penang,Aqil's concert kat Kapitol on Sunday's Night.So sesapa yg teringin nak tgk concert tu,please come..u're invited..Alamak!!Slack hitam n white shirt tak beli lagi..utk persembahan Aqil. He will sing 'You raise me up'(bleh masuk AF ni..heheh),'Jingle Bell' and 'Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni' tak tau tajuk sebenar dia...Dia bukan nyanyi sangat pun lagu Cina ni..mumble je lebih..hahahahah..

Pagi ni baru sempat nak baca blog kak Noni tentang why jews are genius..so guys...kepada yg sesapa teringin anak dia pandai..sila ke blog kak Noni yek.

Gambar2 tu masa kitorg celebrate birthday our respectful SV- Dr. B masa tgh bulan Januari ari tuh..Sian takde org nak celebrate ngan dia so kitorg le anak2 buah dia yg buat party ni.Actually his wife just passed away last November..and this week he is getting marry..We're happy for him :)Semoga bahagia sokmo Dr. B!!We always pray for your happiness!!

Monday, February 2, 2009

WHeN MY DeaR iS SiCK...

Sedih le bila dia tak sihat...Sian kat dia..Dah le tak sempat antar pi spital..Dok tahan je sakitnyer....


Hmmmm...bila nak sihat ni?

Bila nak antar pi spital ni...?

Sian kat laptop ku...dah seminggu tak kuar displaynyer...tak sempat nak gi antar kat HP..jauh banget..kat AS...AS tu Aloq Setaq na...heheheheh...

So...sekarang ni blogging from kluster jer...

Not to Forget : HAPPY BIRTHDAY MRS. MIMI!!